lördag 30 juni 2012

Imponerad...

Lördag morgon och regnet bara öser ner... sitter och väntar på att min bättre hälft ska vakna och vi kan åka till gymmet!! Vad annars kan man göra en regnig dag? Sitter och klurar på lite övningar som kanske kan uträttas, finns ju så många att man inte kan välja. Marklyft är något jag verkligen skulle vilja lära mig, men det är som min kropp inte fattar hur man gör. Jag gör allt fel tekniskt... Överkropp och underkropp vill inte samarbeta. Men f-n va skönt den dagen jag klarar mitt första. Är ju rädd att lyfta på fel sätt när ryggen inte vart okej. Har ett möte den 12:e med en ryggspecialist får se vad han säger.

Till kvällen väntar kalas ute i det fria. Blir nog att leta fram galonstället om man vill hålla sig torr!! Har ett kornblått Helly Hansen ställ som jag fick när jag var 13 och jag har det fortfarande kvar. Dock inte så bekvämt men man ser vart jag är ifall jag skulle gå bort mig=)

Sen ett stort grattis till Moa Hjelmer på gårdagens 400 meter. Så jävla grymt!!! Tårar i ögonen och rysningar på benen. Vilken prestation.... GRATTIS!






Moa Hjelmer Bild lånad från SvD

fredag 29 juni 2012

Äntligen fredag

Ja då var det äntligen fredag, även fast jag nästan har fredag varje dag så känns det allt lite bra.

Drog iväg till gymmet i morse i vanlig ordning. Tänkte i bilen upp att jag kanske skulle köra ngn cirkel men fegade ur som vanligt!! 7 min cykeluppvärmning, 20 min crosstrainer intervall och plankor var allt jag gjorde. Blir irriterad på mig själv för att jag inte kliver ur boxen jag parkerat välbefinnandet i....
Ny dag imorgon och nya tag!!

Nu har vi packat väskan för lillebrors cup, klippte honom igår kväll efter hans träning så han skulle vara snygg till discot i morgon kväll. De är ena riktiga hejare på att tjusa tjejerna våra killar.
Förra cupen de var iväg på i innebandy avverkades under valborg. Så de kammade till frisyrerna och drog iväg till brasan i Mora i tron om att de skulle kunna hitta lite tjejer men ack vad de bedrog sig. Riktigt besvikna ringde de upp en av tränarna efter 20 min då de konstaterat att medelåldern låg runt 65 och att de hade vart med lämpligt att ledarna åkt dit och raggat...HAHA=)  Bättre lycka denna gång!

Lars kurbitsfodral

Lite sugen på ett nytt projekt, kliar i fingrarna. Detta gitarrfodral fick svärmors sambo i 50-årspresent. Undrar vad jag skall sätta tänderna i nu? Kanske kan bli ett projekt till söndag då det är ett födelsedagsbarn att fira... Får se om jag skall involvera hans barn också....

Nu är det dags att käka lite lunch här, kebabspett med härlig sallad och massor av vitlöksdressing!!!

torsdag 28 juni 2012

Finfina fräna grejer från frank form

Torsdagen har spenderats på det tempererade utebadet igen, härligt med sommarkänslan!! Lillebror fick en kompis med sig och det gillas. Mer soltid för mamman då.
Innan badet blev det lite torsdagsträning, intervaller på crosstrainern i 20 min, diverse arm/axelövningar samt plankor på balansboll. Det fick räcka!!

Sen grillades det lite hamburgare/kött/korv med sambons syster och man + barn. Tacksam för att vi börjat umgås men hade en hemsk dröm inatt!! Jag tog med deras minsta underbara lilla kille till Stockholm på ett besök men glömde bort att jag hade honom med och åkte hem utan honom för att sen vakna i PANIK!!! Jag glömde honom i Sthlm, herregud, hur dålig människa kan man vara?? Hade sen svårt att bli kvitt den känslan under dagen=( Kändes skönt att få krama om honom irl sen.

Har spenderat kvällningen och surfat runt och hittat massor av ögongodis. Eller vad sägs om dessa godingar från www.frankform.se.. barnsligt förtjust i leksaker och härliga färger hade dessa saker gärna fått bo i vårt hem.

plånkslunga

astack ljusstakeklossar

hot rod


stämpel nirvana is my place

Bara att visualisera och se dem hitta en plats i vårt hem=)

Nu skall det mysas med sista semifinalen i fotbollen och i morgon skickar vi lillebror på fotbollscup i Vansbro. Det är mycket fotboll här ibland, men det gillas. Storebror är ju kvar på Öland i några veckor till så det blir barnfritt här över helgen vilket passar grymt bra då det stundar 30-årskalas på lördag kväll. Tror inte jag druckit alkohol sedan ett glas vin på nyårsafton så det kan bli ngt glas på lördag. Får se hur chockad kroppen blir...Min kropp har ju en tendens att känna av minsta lilla socker som tillföres, blir inte pigg som kanske många blir av socker utan oerhört trött... En hemsk känsla.. ngn mer som har samma erfarenhet?

Nä nu fotboll och mys.. Ha en fin kväll, kram



onsdag 27 juni 2012

En onsdag i vårt liv




Åh vilken god pizza det blev igår, den la sig som bomull i magen. Egengjord tomatssås, köttfärs, skinka, champinjoner och färsk spenat. Behöver jag säga att allt tog slut?
Vi startade även ett monopolspel som fortfarande står oavslutat på vårt köksbord... Vi får se när regnet kommer nästa gång =)



Idag sken ju den underbara sommarsolen och efter morgonens träning bestående av cykel, lite benövningar och några plankor intog vi det tempererade utebadet. Skönt med något uppvärmt vatten, jag börjar bli något av en badkruka som fryser när vattentemperaturen är under 25.
Vi hade några mysiga timmar där för att sen åka hem och få samtalet från databutiken att min ritplatta samt adobeprogram kommit, YIPPIE... Så hela kvällen har spenderats försökandes förstå funktionen. Jag har inget tålamod. Vill gärna att saker ska gå snabbt och förstår jag inte på en gång så struntar jag liksom i det. Hur ska man då lära sig nya saker?


Hittade dock snyggaste dataväskan till min lilla data som skall få följa med mig på nya äventyr..
Har sett den några gånger förut och visste vart jag skulle kunna köpa den men googlade och såga att de hade den som kampanjvara på Campadre... Awesome!! De måste funnits en mening med det! Unit portable heter den iaf och är designad av Kurppa Hosk. Tacksam!!

Men sen måste jag få svära lite också, telefonhelvetet rasade i backen och sprack rejält... TÅLAMOD!!
Den fungerar dock fortfarande men abonemanget har gått ut och jag har inte tålamod på att vänta till iphone 5 kommer till hösten så det får bli en 4S nu. Det blir nog bra. Ska vaddera in den så jag ej kan tappa den. Kanske skulle haft något liknande barnen har till vantarna på vintrarna, ni vet sådana där så de inte tappar dem. Jag är en aningens oförsiktig och lite klumpig...

Nu skall sängen intas och läsande av MATREVOLUTIONEN.. grym bok!!! En av mina stackars söner tycker det är orättvist att han inte får växa upp hos en vanlig familj där man får chokladflingor på morgonen!! Stackars barn som inte blir matad med socker.....

Gonatt på er

tisdag 26 juni 2012

Tisdagsträning och löpartankar..

Uppdate från igår- promenad- CHECK!!!
Bra jobbat av mig, en promenad på 45 min blev det tillslut. Provade jogga lite lätt men alltså det måste vara något fel på mig. JAG VILL OCKSÅ TYCKA DET ÄR ROLIGT ATT SPRINGA!!! Sitter allt i huvudet? Det känns som nederdelen av min kropp är stöpt i betong, som en oformlig tung massa som det ej går att röra på. Hur gör man för att känna löparglädje? Känna den fria känslan av att kroppen går som ett välsmort maskineri.... Som Tamahumara indianerna i Mexico som kan springa mil efter mil... Läser blogg efter blogg med inspirerande starka tjejer som bara springer och springer och fullkomligt sprudlar av energi. Den svenska avundsjukan och bitterheten gror i mig, jag vill ju också. Men kanske är det så att jag är lite lat? Eller formad för kulstötning som min idrottslärare talade om för mig under gymnasietiden... Visste inte om jag skulle ta det som en komplimang eller förolämpning....


mina fina vibram
Som sagt är ju min rygg inte den bästa och jag gör mitt bästa för att få tillbaka styrka och balans i min kropp! Har bl.a inhandlat ett par Vibram Fivefingers modell Bikila från addnature.com som jag använt på gymmet i tre veckor nu för att få en bättre kontakt och aktivera fler muskler när jag tränar och de fungerar finfint!! Har dock bara korta löpturer på några hundra meter för att känna känslan av att springa på framfoten. Och något måste jag ha gjort rätt då min terapeut undrade vad jag gjort med min kropp då han tyckte jag utvecklat en mycket bättre balans i mitt bäcken/höfter.. GOOD WORK!!


Idag blev det uppvärmning cykel, intervaller på crosstrainern, lite trappmaskin och balansövningar på boll och plankor... Allt som vanligt alltså, tryggt och skönt men HALLÅ!!! Jag måste våga göra andra saker. Skärpning!! Imorgon kanske jag vågar =)


Idag har jag sökt CSN, gillar inte sådant där.. Skriva, söka, räkna osv.. Lika lite som att betala de roliga räkningarna som man egentligen ska vara tacksam över att man får betala. Man bidrar till samhällsuppbyggnaden och ser till att pengarna flödar!! Positiva tankar... 
Sen tänkte jag försöka söka något stipendium av något slag, har aldrig gjort det men kanske kan man få något bidrag till hösten. Blir ju en del kostnader och ingen större inkomst... Men det löser sig=) 
Låt "caschen" komma till mig bara.


Nu skall det lagas pizza i vårt hem. LCHF pizza såklart!! Brukar bli två plåtar ungefär..


200 g riven ost
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela smeten på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175g.
Ös sedan på med valfritt pålägg och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg!  
MUMSFILIBABBA.... 

måndag 25 juni 2012

Cravings för skor

Guy shoe finns på www.heppo.se




Alltså jag och skor....Dessa vill jag se i min hall!! Hittade dem på Heppo och kände hur hjärtat tog ett språng i kroppen. Jag behöver ju verkligen ett par skor till, eller???

Har ju sedan innan dessa skor från Rokin  men har lite svårt för dem, vet inte varför men något känns inte rätt. De är snygga som attans, men inte på mig. Har använt dem två gånger sen oktober och de gör dem inte prisvärda direkt! Men snygga.....

Måååååndag.....

Gympasset avklarat, kanske kan bli en promenad till kvällningen också om viljan finns där!
Träningen idag bestod av cykel -7 min  som uppvärmning, crosstrainer- 20 min intervaller, 10 min trappmaskin, 10 min rodd och som avslutning lite plankor. Allt utfört i snyggaste gymtröjan=)
                             

may the force be with you....
Nu skall vi se vad resten av dagen har att erbjuda förutom regn, regn och åter regn. Men då kan man ju passa på att med gott samvete parkera i soffan och surfa efter finfina saker som skulle passa i mitt framtida hem! Drömmen är en gammal svartmålad lada att bo i, har allt ritat och klart i mitt huvud!!
Just nu lever vi ju 4 stycken i 2 rum och kök så liiiite trångt känns det ibland. Man får plocka grejer hela tiden då det lätt upplevs stökigt när det är trångt. Och jag är ju en manisk pedant så det rimmar illa kan ni tro. Det är verkligen ngt jag har att jobba med, släppa att saker måste göras på mitt vis. Tex att bädda sängen, vill ha det på ett visst sätt annars "kliar" det i kroppen av obehag.. Eller de vikta handdukarna på toaletten, inga kanter får synas! Vem ser det då förutom jag? Det tar mycket tid och energi att fokusera så mycket på detaljer hela tiden! Tavlor som hänger snett, gahhhhh.... SLÄPP!!! 

Muuto har en hel del sjyssta saker som helt klart skulle platsa fint i vårt hem. Dessa stolar är ju helt awesome samt lampan och pepparkvarnarna som påminner om mina brioleksaker. Blundar och ser framför mig hur dessa placeras i vårt kommande hem=)


Stol från Raw serien, känns så skulpturell i sitt utförande.

Wood-lampa! Grym

Raw-pall

Och dessa PLUS-pepparkvarnar, som leksaker..








Färgglada lekfulla prylar gör mig glad i hjärtat, kanske därför brioleksaker, lego och pez-dispensrar gillas stort av migoch pryder vårt hem. Barnen brukar säga det att jag måste vara den enda mamman som fortfarande önskar mig leksaker i present. Ja men då får det väl vara så då...  Barnasinnet i behåll..

Kram på er

söndag 24 juni 2012

Dräktig...

Ja, så då har man burit dräkt för första gången, och ingen opponerade sig mot mitt val av strumpor och skor! Trevligt som vanligt att träffa sambons släkt och att vi gjort detta till en tradition att åka till Gagnef och vara med på resning och sen äta riktigt gott efteråt. Efterrätten gräddkolasåsmarängtårta med jordgubbar är kvällens höjdpunkt(dock nöjde jag mig med jordgubbar och grädde i år).


såhär rolig blir man när man är dräktig;)

Träningen igår bestod av sittande cykel 20 min, crosstrainer 10 min, trappmaskin 5 min och lite plankor samt utfallsgång med 7 kg´s hantlar 10x4. Något måste jag gjort rätt då det känns i rumpan idag så Wihoo på mig då jag sällan får träningsvärk!! Och slutsatsen jag drar av det är att jag gör något fel när jag tränar. Aktiverar musklerna fel, fel teknik eller bara kör i bekvämlighetszonen? Skulle så gärna vilja testa crossfit men är så fruktansvärt feg, känner mig så svag och saknar dessutom teknik i allt jag gör (hjärnspöken). Idag var det en vilodag, tror det blev 7 dagar i rad med träning så kroppen behövde lite aktiv sofftid.... Men imorgon kör vi igen!!! På´t bara!!

Den kreativa sidan fick jobba lite igår igen, några fler tallrikar målades och idag brände jag några i ugnen. Hoppas de sitter bra... Kommer gå loss på allt vitt porslin nu hemma och ska även låta sambons syskonbarn Marcus få rita några hade jag tänkt och ge sin syster i födelsedagpresent. Kommer bli grymt bra.



Ny väska syddes häromdagen inspirerad av dalarna såklart, rymmer det nödvändiga och matchar min mobilväska som syddes för några dagar sedan i samma stil. Kul att skapa.

Nu skall det skapas en kvällsmacka i lchf-anda och en kopp te och ladda för lite fotboll, trevlig kväll på er, kram

fredag 22 juni 2012

Gla´ midsommar

Snart så är midsommaraftonen över för detta år. Har lite svårt för aftnar i största allmänhet.
Det ska vara så mysigt och härligt med alla vänner och stora familjer, glada barn och lustiga lekar och mycket skratt... Det är min bild och min verklighet men det ser aldrig ut på detta sätt och jag tror det gör mig en aningens ledsen... Hmm, något jag måste jobba med!!

Idag då, vad har vi gjort? Tränat såklart på morgonen. Crosstrainer och roddmaskin samt lite magövningar och ngn planka på boll, inget utöver det vanliga. Lite less på träningen just nu då jag har svårt att se resultat på kroppen. Våg det har jag ingen så vikten i kilo är fullständigt oviktig men att se resultat efter månader av träning hade peppat en del!! Ngt måste jag göra fel, eventuellt äter jag för mycket... och tränar fel!

Vi hann med en vända vid badet också, inväntade yngsta sonen som börjar sina två veckor hos oss idag. Har två söner som har växelvis boende, dvs två veckor hos oss för att sen bo två veckor hos deras pappa. Nu är det ju inte mer än 150 meter mellan våra lägenheter så det fungerar finfint.
Men äldsta sonen är på Öland och skall vara där tre veckor till och det är lite jobbigt för mammahjärtat kan jag lova! Så när middagen avnjöts på balkongen så åkte den lilla midsommarstången fram som han tillverkade för 8 år sedan. Då var han liksom med lite grann iaf.. Han tycker jag är oerhört töntig när jag lyckats ringa tre gånger på en vecka och undrat om allt går bra. Snart svarar han väl inte...

Finaste stången tillverkad 2004:)

Imorgon blir det nystrykt finblus med tillhörande Grangärdedräkt och firande i Gagnef.
Första gången jag skall ha dräkt så vi får se hur det känns och hur mycket elaka blickar man kan få då jag ej har vita strumbyxor och ej rätt skor utan det blir en improvisation med primeboots och woolisar.

Va tror ni? Kommer de konservativa kasta elaka blickar på mig? Jamen då får de väl göra det då, man måste väl vara öppen för förändringar...

Hoppas ni får en superduperfin och sådär myspysig midsommaraftonskväll, själv så blir det att avnjuta lite jordgubbar med grädde och lira PS3 och Fifa street som inhandlades på Ica´t idag för endast 299:-.
Bra mamma som köper tevespel mitt i fina sommaren.. men då skall tilläggas att sonen sprang 3,9 km idag tillsammans med sambon så då var han ju helt klart värd att få spela lite. Eller hur?

Sen skall det laddas för ännu ett träningpass imorgon bitti... Undrar om det kan bli intervaller på crosstrainern? Ja vi får se..

Ha de gött och kram.


torsdag 21 juni 2012

dalastajl....

Jaha, sådärja... Då har man blogg också! Igen!
Har försökt förr men liksom kommit av mig av olika anledningar, ni vet sånt där som händer i livet. Man separerar, flyttar, försöker få ordning på livet men tänker alldeles för mycket, bryter ihop och kommer igen!
Man flyttar ihop med den som man separerade med, men är fortfarande lika trasig så då går man i terapi.... Hmmm! Ja men nog om det!

Vad skall då denna blogg a´la dalastajl handla om?
Kurbits och tatueringar, folklore och brioleksaker kryddat med en dos träning för att få ihop allt till ett kaos på 62kvm.
Har begåvats med en hjärna som tycks snurra på högvarv mest hela tiden, har inte hittat OFF-knappen ännu. Och därinne trängs massor av idéer som ni kommer få ta del av om ni följer med på min resa eller vad man ska kalla det. Ingen resa i egentlig mening men resor fram och tillbaka blir det mellan Leksand-Falun till hösten då jag skall börja skolan igen. Butikskommunikatör/Visual merchandiser!! Har haft den utbildningen i min hjärna sen 2007 men inte vågat söka ifall jag inte skulle komma in!! Hur j-a dumt är inte det? Att inte våga? Men jag övervann min rädsla och sökte och kom in... Så får vi se vart det bär hän..

Men just idag inväntar vi morgondagen... Midsommarafton! Smaka på den.. Smakar jordgubbar och färskpotatis eller hur? Men vi har inga planer utan tänkte oss iväg för att bada om vädret tillåter och kanske blir det lite grill till kvällen, mums.
Men allra först blir det träning alldeles säkert. Idag blev det 20 min crosstrainer intervall följt av 10 min rodd och sen lite armövningar och några plankor. Jag tränar för att jag har en usel rygg, riktigt usel, har inte tagit hand om den riktigt utan bara kört på så det slutade illa, ni vet sjukskrivning osv.
Och så tränar jag för endorfinernas skull, för jäklar vad skönt det är....

Och sen idag har jag ju knåpat ihop några fina tallrikar.. a´la dalastajl. De ligger på tork för att få köras i ugnen en vända och sen skall det ätas på dem varje dag. Mums... 






Jag hoppas ni får en fin kväll med solen strålande på er...kram